Je wil een fotoshoot boeken,

hoe werkt dat?

Portrait Factory is opgericht om vanuit een verbindende en liefdevolle wijze portretfoto's te maken. Tijdens de fotoshoot wordt je begeleid om uit je hoofd en meer in je lichaam te komen. We geven tips zodat de mooiste versie van wie jij bent gefotografeerd wordt. Het is een prachtig cadeau aan jezelf!


Als je ooit hebt nagedacht over het boeken van een professionele fotoshoot, dan heb je waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar hoe het hele proces zou verlopen.

Hoe worden de foto's gemaakt? Wat moet je doen om je voor te bereiden? En hoe zorg je ervoor dat de foto's er geweldig uitzien? Lees hier de 4 stappen van een fotoshoot bij Portrait Factory!

STAP 1: KENNISMAKING EN PLANNINGVoordat de camera tevoorschijn komt, begint elke fotoshoot met een grondige kennismaking en planning. Bij Portrait Factory streven we ernaar om onze klanten te leren kennen, hun stijl te begrijpen en hun ideeën vast te leggen. Dit helpt ons om een gepersonaliseerde ervaring te bieden die perfect past bij jouw wensen.

Tijdens deze fase bespreken we vaak de locatie van de shoot, kledingkeuzes, eventuele specifieke poses of concepten die je wellicht al in gedachten hebt, en andere details die van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke resultaat.

STAP 2: VOORBEREIDINGEen goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle fotoshoot. Voor zowel de fotograaf als de klant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles gereed is op de dag van de shoot. Dit kan onder meer het selecteren van outfits, het regelen van eventuele accessoires, en het zorgen voor een goede nachtrust en hydratatie om een frisse uitstraling te garanderen. Bij Portrait Factory zorgen we er ook voor dat onze apparatuur gereed is en dat we eventuele technische aspecten van de shoot hebben doorgenomen, zoals belichting en achtergrondinstellingen.

STAP 3: DE SHOOTNu komt het spannende deel: de eigenlijke fotoshoot!

Bij Portrait Factory streven we naar een ontspannen en leuke sfeer, waarin onze klanten zich op hun gemak voelen, meer in hun lichaam komen en natuurlijk op de foto's verschijnen. Onze ervaren fotografe, Davide Heijmans, begeleidt je door verschillende poses en settings, terwijl ze ervoor zorgt dat elk moment wordt vastgelegd met precisie, aandacht en creativiteit. Of het nu gaat om een individuele portretsessie, een gezinsfoto, een zakelijk portret of een ander type fotoshoot, we streven altijd naar het creëren van beelden die de persoonlijkheid en het mooie karakter van jou weerspiegelen.


STAP 4: NABEWERKING EN AFLEVERINGNadat de fotoshoot is voltooid, begint het proces van nabewerking. Dit omvat het selecteren van de beste foto's, het aanpassen van de belichting, het verbeteren van kleuren en contrasten, en het eventueel retoucheren van kleine onvolkomenheden. Bij Portrait Factory streven we naar een natuurlijke en tijdloze uitstraling, waarbij we de schoonheid van onze klanten benadrukken zonder overdreven manipulatie.

Zodra de nabewerking is voltooid, leveren we de eindresultaten aan onze klanten in het gewenste formaat, of het nu gaat om digitale bestanden, afdrukken of andere specifieke vereisten. We zorgen ervoor dat onze klanten tevreden zijn met het eindproduct en staan altijd klaar om eventuele vragen of verzoeken te beantwoorden.

Een fotoshoot bij Portrait Factory is veel meer dan alleen maar poseren voor de camera. Het is een ervaring die draait om het vastleggen van bijzondere momenten,

het vieren van jouw authenticiteit en het creëren van blijvende herinneringen. Met een combinatie van professioneel vakmanschap, creativiteit en aandacht voor detail streven we ernaar om elke klant een unieke en onvergetelijke fotoshoot te bieden. Dus, als je ooit hebt overwogen om voor de camera te stappen, waarom zou je dan niet kiezen voor een ervaring die je voor altijd zal koesteren?

Ben je klaar voor jouw fotoshoot?

Kijkje achter de schermen


Bekijk hier een behind the scenes van een portretsessie in onze studio in Amsterdam.

Love what you do

We'll capture the magic for you


Offerte aanvragen