ZOEK JE EEN FOTOGRAAF?

LEES ONZE 7 TIPS!


Je wil een fotoshoot inplannen voor jezelf, je bedrijf of je familie en je wil graag weten waar je rekening mee moet houden. Het is dan fijn om vooraf een helder beeld te hebben van een aantal aspecten die meestal naar voren komen tijdens de voorbereidingen van een fotoshoot en op de dag zelf! En wat mag je verwachten van de fotograaf?


Het is de verantwoordelijkheid van de fotograaf om de shootdag succesvol te laten verlopen waarbij jij tevreden bent over het fotomoment en natuurlijk het eindresultaat! Hieronder staat een lijstje van wat wij bij Portrait Factory jou te bieden hebben:

Portfolio:


bekijk heet portfolio van de fotograaf zodat je weet welke stijl je ongeveer kunt verwachten. Wil je iets nieuws proberen wat nog niet in het portfolio staat? Overleg dit dan altijd vooraf met de fotograaf. Sommige stijlen passen namelijke niet bij iedere fotograaf. Bij Portrait Factory denken we graag met je mee en mocht het niet werken om welke reden dan ook dan helpen we je met het vinden van de juiste match qua stijl.

Technische vakkundigheid:


los van de creativiteit wil je werken met een professionele fotograaf die de technische kant van het fotograferen beheerst. Een professionele fotograaf zal zijn apparatuur zo goed kennen dat je als klant hier bijna niets van zal merken en dat de shootdag echt om jou draait en niet om de instellingen van de camera.

Professionaliteit en betrouwbaarheid:


Hoewel een fotograaf geen officieel beroepsgeheim heeft, is het van belang dat je de fotograaf met wie je werkt kunt vertrouwen. Soms gaat het om gevoelig beeldmateriaal. Lees hierover altijd de Algemene Voorwaarden van de fotograaf. Meestal heeft bij een samenwerking de fotograaf de goedkeuring voor het delen van een foto in haar portfolio of social media. Als je dit liever niet wil, geef dit dan voorafgaand aan de shoot aan.

Creatieve visie en stijl:


Uiteindelijk betaal je niet alleen voor de fotoshoot maar voornamelijk voor het intellectuele eigendom, ofwel de creatieve geest, die de fotograaf heeft en waarmee zij zoekt naar het perfecte plaatje. Dit is uniek en bij iedere fotograaf werkt dit anders. Vraag vooraf naar hoe een fotograaf te werk gaat en je zult merken dat iedereen hierin anders werkt.

Persoonlijkheid:


de klant-fotograaf relatie berust niet alleen op het uitwisselen van diensten, maar op vertrouwen en wederzijds begrip. Klanten vinden de persoonlijkheid en de houding van de fotograaf vaak het belangrijkste in het maken van hun keuze voor een samenwerking. Een vriendelijke en open houding verbonden met professionaliteit vormen een positieve werkrelatie wat de fotoshoot plezierig maakt en leidt tot een stress vrije dag voor de klant.

Aandacht voor detail:


Klanten waarderen het dat de fotograaf rekening houdt met de kleinste details. Of het nu gaat over de lichtopstelling, de compositie of een plukje haar dat uit het beeld valt. Klanten zoeken fotografen die met alles rekening houden en streven naar een prachtige foto. 

Waardevolle investering:


Hoewel de tarieven van belang zijn in het maken van een keuze voor een fotograaf, gaat het vooral om de waarde die een foto heeft. Klanten zoeken naar fotografen die een aantrekkelijke mix van kwaliteit, expertise en betaalbaarheid bieden. Bedenk goed wat voor jou de toegevoegde waarde van een goede foto kan zijn en bedenk of je bereid bent om de bijbehorende prijs daarvoor te betalen. 

In het kort, klanten zoeken méér dan alleen technische bekwaamheid bij het huren van een fotograaf: ze zoeken naar een combinatie van creativiteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en deskundigheid. Door deze kwaliteiten te begrijpen en te belichamen, kunnen fotografen tevreden klanten aantrekken en behouden, en heb je als klant een wens die in vervulling is gegaan.